1. Lokaal

ReestdalEnergie is een lokale coöperatie die actief is in het gebied ten noorden en ten zuiden van de Reest. Nergens krijgt u groener gas of groenere stroom!

 

2. Geen winstoogmerk

Omdat ReestdalEnergie geen winstoogmerk heeft, vloeit alle winst die er wordt gemaakt terug naar de gebruikers. Hoe dat gebeurt, bepalen de deelgenoten van ReestdalEnergie zelf. De prioriteit is momenteel om lokaal te investeren in versnelling van de energietransitie.

 

3. Lage prijs

Omdat we geen winstoogmerk hebben, kunnen we energie leveren tegen een lagere prijs dan de drie grote commerciële energieleveranciers die immers ook hun aandeelhouders tevreden moeten houden.

 

4. Wij zijn onafhankelijk

Via ReestdalEnergie kunt u een onafhankelijk advies krijgen over de vraag op welke wijze u het beste uw woning kunt verduurzamen. Ook kunnen we u een aanbod doen voor goede en betaalbare zonnepanelen indien u dat wenst.

 

5. Ook de Consumentenbond vindt ons de groenste

De Consumentenbond, Natuur & Milieu, Greenpeace en Wise onderzoeken jaarlijks de duurzaamheid van stroomleveranciers en beloont ons dit jaar met een gedeelde eerste plaats. We zijn bijzonder trots op deze erkenning als duurzame voorloper in groene energie. Samen met de inmiddels ruim 94 bij ons aangesloten noordelijke energiecoöperaties zullen we ons de komende jaren blijven inzetten om steeds meer Nederlanders te voorzien van échte duurzame energie.

 

6. We zijn klein en toch groot

Via ReestdalEnergie krijgt u gas en/of stroom van de coöperatie van groene energie-coöperaties in Friesland, Groningen en Drenthe met de naam “VanOns” Reestdal Energie is lid van deze overkoepelende organisatie.

 

7. U bent mede-eigenaar

Ook de groene energie die u eventueel zelf opwekt en over heeft, kunt u daar kwijt. Als deelgenoot van ReestdalEnergie bent u dus mede-eigenaar van de groenste niet-commerciële energiecoöperatie.

 

Sluit mij aan